Isu Yang Selalu jadi Sewaktu Proses Remodelling

Walaupun masalah tersembunyi boleh berlaku kepada mana-mana projek pengubahsuaian, ia tidak sepatutnya menghalang impian anda untuk rumah anda.

Antara permasalahan atau isu yang sering berlaku sewaktu proses remodeling adalah:-

Masalah Air

Kadang-kadang ia bermula dengan kebocoran di bumbung, yang tidak dapat dikesan sehingga air mengalir melalui siling. Kerosakan air juga boleh disebabkan oleh paip yang rosak: paip pecah atau bocor.

Keretakan

Kadangkala masalah itu didiagnosis dengan kemunculan keretakan pada dinding dan lantai, celah di sepanjang tepi bilik, atau pintu dan tingkap yang melekat.

Bahan yang tidak selamat

Bahan lama dan berbahaya boleh muncul semasa pengubahsuaian dan perlu ditangani. Bahan berbahaya ini memerlukan pengendalian dan pelupusan khas.

Kerja Paip dan Elektrik Lapuk

Kod bangunan berubah dari semasa ke semasa, dan projek pengubahsuaian anda mungkin mendedahkan bahawa sistem paip dan elektrik anda sudah terlalu lama sehingga ia tidak lagi mengikut kod.

Ketahui lebih lanjut tentang perkhidmatan reka bentuk dalaman di www.renorumah.com hari ini, supaya kami boleh mula merancang design rumah idaman anda.

#design #staysafe #evolve #renovation #renovatetanpadeposit #interiordesign #zerodeposit #renorumah #sop #freeconsultation #hiasandalaman

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Menus